Werkwijze

Kennismakingsgesprek

Een kennismakingsgesprek is altijd gratis. Dit kan telefonisch maar meestal ontvang ik cliënten in mijn praktijk. Tijdens dit gesprek vertel ik je wat ik als gewichtsconsulent voor je kan betekenen en wat de begeleiding precies inhoudt. Op basis hiervan kun je beslissen of deze methode je aanspreekt.

Intakegesprek

Om een goed beeld te krijgen van je eetpatroon houd je gedurende de week voor het intakegesprek een eetdagboek bij, wat je meeneemt naar het intakegesprek. In het intakegesprek noteer ik je persoonsgegevens, gezondheidsgegevens en bijzonderheden, zoals motivatie en verwachtingen van het begeleidingstraject. Daarnaast word je huidige eet- en beweegpatroon besproken. Je wordt gewogen, waarna ik een gewichtsanalyse (BMI, tailleomvang en vetpercentage) maak en in overleg bepalen we je streefgewicht. Aan de hand van de gegevens uit het intakegesprek stel ik een persoonlijk plan van aanpak op dat zoveel mogelijk is afgestemd op jouw omstandigheden.

Uitgebreid consult

De uitkomsten van de voedingsanalyse, het plan van aanpak dat ik gemaakt heb voor jou bespreken we uitgebreid tijdens dit 2e uitgebreide consult. 

Vervolgconsulten

Tijdens de vervolgconsulten bespreken we de voortgang en de zaken waar je tegenaan loopt. Je krijgt informatie over onder meer:

  • gezonde voeding;
  • verhouding koolhydraten, vetten en eiwitten;
  • vitamines en mineralen;
  • het lezen van etiketten;
  • bereidingsmethoden;
  • variatiemogelijkheden;
  • tips;
  • hoe om te gaan met feestjes, uit eten gaan en vakanties.

 Begeleidingstrajecten

- Individuele begeleiding

- Duo begeleiding

- Gezinsbegeleiding

- Begeleiding aan kinderen

- eenmalig voedingsadvies

 

Duur van een begeleidingstraject

Een compleet begeleidingstraject neemt zo'n 4-6 maanden in beslag, maar ook de duur van het traject is altijd in onderling overleg.

 

Plaats van begeleiding

Begeleiding vindt in principe plaats in mijn praktijkruimte aan de Hoofdstraat 57 te Wolphaartsdijk. Op aanvraag kom ik ook ambulant bij mensen thuis. Voor adressen buiten Wolphaartsdijk reken ik een reiskostenvergoeding van 0,19 cent/kilometer.