Gezinsbegeleiding

 

All in the family

Herkennen  jullie je hierin?

                                                                                                                                                                                                                                         

  • we maken het graag gezellig thuis;
  • bij gezelligheid hoort "lekker eten";
  • iemand van ons heeft een hobby gerelateerd aan eten (lekker koken of cupcakes bakken);
  • kinderen kijken graag televisie of gamen graag;
  • we zijn niet erg sportief;
  • we zijn meer "binnen" dan "buitenmensen";
  • chips, snoepjes, koekjes en frisdrank hebben we altijd standaard in huis.

De kans is groot dat jullie een gezin zijn waarbij meerdere gezinsleden te kampen hebben met overgewicht. Het komt niet zo vaak voor dat er in een familie maar één gezinslid is met overgewicht. Vaak hebben meerdere gezinsleden of allemaal te kampen met overgewicht. Je eet tenslotte vaak allemaal hetzelfde.

Dikke ouders hebben vaak dikke kinderen. “Dat komt omdat het in de familie zit”, zeggen veel ouders.  En dat is ook waar, voor een deel: als kind van dikke ouders heb je 30% meer kans dat je zelf ook te dik wordt. Voor de overige 70% ligt het aan wat je eet en hoeveel je eet. Aan je leefstijl dus.

Vind je dat het tijd wordt dat jullie allemaal wat gezonder moeten gaan leven maar vind je het moeilijk om ermee te beginnen?

Laat mij je helpen en kom met je gezin bij me langs voor een behandeling "ALL IN THE FAMILY" . Iedereen wordt afzonderlijk gemeten en gewogen. Ik kijk daarnaast naar de voedingsgewoonten in het gezin en richt het behandelplan dan ook op het hele gezin. We proberen samen bepaalde gewoonten die in het eetpatroon zijn geslopen te veranderen  Ik wil jullie laten inzien wat "bewust eten" en wat meer bewegen je kan brengen, zodat jullie geleidelijk en stapje voor stapje zullen afvallen. Je zult merken dat je hele gezin er fitter, gezonder en vitaler van wordt!